Senioren-yoga

Een reis naar jezelf

 

 

 

 

 
Home | Waarom yoga | De lessen | Senioren-yoga | Over mij | Algemene informatie
 
 


Senioren-yoga

Met het ouder worden vinden er allerlei veranderingen plaats in een mens. Ouder worden brengt vaak fysieke en geestelijke veranderingen en beperkingen met zich mee. Juist in die fase hebben lichaam en geest beweging en aandacht nodig. In een yogales voor senioren zijn de oefeningen aangepast aan het ouder wordende lichaam. Houdingen worden op een bewuste, ontspannen en verantwoorde manier geoefend.

Bewegen
Bewegen is van levensbelang, zeker als je een dagje ouder wordt. Bewegen bevordert de doorbloeding, is goed voor het hart en versterkt botten en spieren. Bij te weinig beweging wordt het lichaam minder soepel waardoor je, als je ouder wordt, klachten kunt ontwikkelen.

Senioren-yoga
Ja… wanneer ben je senior? Volgens de officiële indeling behoor je tot de groep senioren als je de 50 gepasseerd bent. Natuurlijk gaat het er in de praktijk wat meer genuanceerd aan toe. Waar de één met 55 nog een wereldreis gaat maken, is de ander na 30 jaar werken in de bouw of de zorg lichamelijk geradbraakt.

Yoga voor senioren is een rustige vorm van yoga die gericht is op ontspanning en herstel van lichaam en geest. De houdingen worden zorgvuldig opgebouwd en er is alle tijd en aandacht om in een houding te komen. Het is een zeer geschikte vorm van yoga om op latere leeftijd mee te beginnen. Deze vorm van yoga brengt wat meer soepelheid in de spieren en de gewrichten.

Introductielessen
In maart 2020 start ik daarom als docente in de praktijk Een nieuwe Balans met een introductiecursus senioren-yoga.
Deze lessen staan gepland op dinsdag van 13:45-15:00 (start: 3 maart 2020).
De kosten voor deze introductiecursus bedragen € 42,50 per persoon. Je kunt je bij mij aanmelden via info@yogawijze.nl.

 
 

 

Waar: 'Een nieuwe balans'
Adres: Barrierweg 192a
5622 CR  Eindhoven

Wanneer: elke dinsdag vanaf 3 maart 2020
Hoe laat: 13:45 - 15:00 uur